top of page
alfen.png

SLIMME LAADPALEN

Duurzame laadpalen met Dynamic Load Management

​Door de batterij van je auto op een verstandige manier op te laden kan je veel geld sparen! Met onze energy manager kan dat op vier manieren:

  • Mode MAX

  • Mode CAP

  • Mode SELF

  • Mode PRICE

max.JPG

MODE MAX

Je auto laadt op met een vast ingesteld vermogen.

Je komt thuis om 18h en hebt de auto nodig om 20h nodig om te gaan padellen. Je wil zo snel mogelijk laden!

cap.JPG

MODE CAP

Het laadvermogen wordt verminderd van zodra de maximumafname overschreden wordt. Op die manier beperk je het maandelijks capaciteitstarief dat je moet betalen.

Je komt thuis en steekt de laadstekker in. De auto laadt zo snel mogelijk op omdat je hem vanavond nog nodig hebt. Tijdens het koken wordt er trager opgeladen om de ingestelde afnamecapaciteit niet te overschrijden.

self.JPG

MODE SELF

De overproductie van de zonnepanelen wordt in de auto geladen. Op die manier maximaliseer je het eigenverbruik.

Als je auto overdag veel thuis staat wordt de lader aangezet van zodra er genoeg vermogen voorhanden is van je PV-installatie. In combinatie met een thuisbatterij kan je deze laadmode nog verder optimaliseren.

price.JPG

MODE PRICE

De auto wordt automatisch bijgeladen op momenten waar de prijs het laagst is. Dit kan enkel als je een dynamisch elektriciteitscontract hebt.

Ik kom 's avonds thuis en steek de stekker in de auto. Hij laadt enkel op de momenten dat de prijs het laagst is. Bovendien zal je maximum afnamecapaciteit niet overschreden worden.

bottom of page