top of page

THUISBATTERIJEN

Waarom een thuisbatterij ?

Een Thuisbatterij zorgt ervoor dat de groene energie opgewekt door bijvoorbeeld je zonnepanelen niet wegvloeit naar het net, maar opgeslagen wordt om later herbruikt te worden.

Een thuisbatterij is de opslag voor je zonnepanelen. 

shutterstock_737425927.jpeg
Thuisbatterijen: About

WAAROM EEN THUISBATTERIJ EEN RENDABELE INVESTERING IS

ZELFSTANDIGER

Met een thuisbatterij bespaar je nog meer op je energiefactuur en word je minder afhankelijk van het distributienet. Daarnaast zet je maximaal in op hernieuwbare, lokaal geproduceerde energie: een groene en toekomstbewuste keuze.

Couple in a hammock

BESPARING

Een thuisbatterij is een investering die zichzelf terugbetaalt. De kostprijs is ongeveer 600 euro per kWh. Met een thuisbatterij van 6 kWh bespaart een gemiddeld gezin ongeveer 500 euro per jaar. Wanneer je een hoger verbruik hebt en kiest voor een thuisbatterij van 10 kWh, bespaar je gemiddeld 900 euro per jaar.

Calculate Savings

PREMIES

Wat de terugverdientijd is van een thuisbatterij hangt ook af van de premie die je ontvangt van de Vlaamse overheid. Die is van tijdelijke aard. De subsidie bedraagt tot maart 2023 maximaal 850 euro (max. 40% van de factuur). Hoe sneller je beslist om een thuisbatterij te plaatsen, hoe rendabeler de investering dus wordt.

95481.jpeg

ZELFVERBRUIK

Wanneer je huishoudtoestellen zoals bv. een vaatwasser, wasmachine of droogkast overdag niet kan laten draaien, zal je de opgewekte energie van je zonnepanelen direct injecteren in het net. Met een thuisbatterij worden deze overschotten opgeslagen voor ‘s avonds, waardoor je zelfverbruik makkelijk stijgt met 35%.

Washer & Dryer
Thuisbatterijen: Services

AANSTUURBARE BATTERIJEN VAN TOPKWALITEIT

Een thuisbatterij is een interessante oplossing om elektriciteit die overdag geproduceerd wordt op een later ogenblik te gebruiken. Een batterij zorgt ervoor dat er minder stroom van het net afgenomen hoeft te worden op momenten dat de zonnepanelen geen of te weinig stroom produceren. Zo kan het zelfverbruik verder geoptimaliseerd worden.

CDI-Projects installeert thuisbatterijen  van AlphaESS. Die zijn aanstuurbaar met onze energie management systemen.

SmileB3-AlphaESS-600x618.png

ALPHA-ESS

10 jaar garantie op de batterij en omvormer

  1. SMILE-B3: Enkelfazige retrofit omvormer van 3kW (2.9-17.4kWh opslagcapaciteit) 

  2. SMILE-5: Enkelfazige hybride omvormer van 5kW (2.9-34.2kWh opslagcapaciteit) 

  3. SMILE-T10: Driefazige hybride omvormer van 10kW ( opslagcapaciteit 11.6-23.2kWh)

Thuisbatterijen: Diensten

PREMIES

De Vlaamse overheid geeft een aantrekkelijke premie voor een thuisbatterij: https://www.vlaanderen.be/premie-voor-thuisbatterij-voor-zelf-opgewekte-energie

95481.jpeg
Thuisbatterijen: Tekst
bottom of page