top of page

THUISBATTERIJEN

Waarom een slimme thuisbatterij ?

Een Thuisbatterij zorgt ervoor dat de groene energie die opgewekt wordt door je zonnepanelen niet geïnjecteerd wordt in het net maar opgeslagen wordt om later gebruikt te worden.

Als er weinig zon voorspelt wordt zal een slimme thuisbatterij opladen met goedkope stroom die gebruikt wordt bij hoge tarieven (dit kan enkel bij een dynamisch elektriciteitscontract).

shutterstock_737425927.jpeg
Thuisbatterijen: About

WAAROM EEN THUISBATTERIJ EEN RENDABELE INVESTERING IS

ZELFSTANDIGER

Met een thuisbatterij bespaar je nog meer op je energiefactuur en word je minder afhankelijk van het distributienet. Daarnaast zet je maximaal in op hernieuwbare, lokaal geproduceerde energie: een groene en toekomstbewuste keuze.

Couple in a hammock

BESPARING

Een thuisbatterij is een investering die zichzelf terugbetaalt. De kostprijs is ongeveer 600 euro per kWh. Met een thuisbatterij van 6 kWh bespaart een gemiddeld gezin ongeveer 500 euro per jaar. Wanneer je een hoger verbruik hebt en kiest voor een thuisbatterij van 10 kWh, bespaar je gemiddeld 900 euro per jaar.

Calculate Savings

PREMIES

De premie van de Vlaamse overheid is geschrapt op 31 maart 2023. Niettegenstaande is een slimme thuisbatterij nog steeds een rendabele investering.

95481.jpeg

ZELFVERBRUIK

Wanneer je huishoudtoestellen zoals bv. een vaatwasser, wasmachine of droogkast overdag niet kan laten draaien, zal je de opgewekte energie van je zonnepanelen direct injecteren in het net. Met een thuisbatterij worden deze overschotten opgeslagen voor ‘s avonds, waardoor je zelfverbruik makkelijk stijgt met 35%.

Washer & Dryer
Thuisbatterijen: Services

AANSTUURBARE BATTERIJEN VAN TOPKWALITEIT

Een thuisbatterij is een interessante oplossing om elektriciteit die overdag geproduceerd wordt op een later ogenblik te gebruiken. Een batterij zorgt ervoor dat er minder stroom van het net afgenomen hoeft te worden op momenten dat de zonnepanelen geen of te weinig stroom produceren. Zo kan het zelfverbruik verder geoptimaliseerd worden.

CDI-Projects installeert thuisbatterijen  van AlphaESS. Die zijn aanstuurbaar met onze energie management systemen.

SmileB3-AlphaESS-600x618.png

ALPHA-ESS

10 jaar garantie op de batterij en omvormer

  1. SMILE-B3: Enkelfazige retrofit omvormer van 3kW (2.9-17.4kWh opslagcapaciteit) 

  2. SMILE-5: Enkelfazige hybride omvormer van 5kW (2.9-34.2kWh opslagcapaciteit) 

  3. SMILE-T10: Driefazige hybride omvormer van 10kW ( opslagcapaciteit 11.6-23.2kWh)

Thuisbatterijen: Diensten
bottom of page