iotworlds_wifi_smart_home-scaled.jpg

LUKA

LUKA is het nieuwe CEMS (centraal energie management systeem) van CDI-Projects.

Het systeem zorgt ervoor dat alle aangesloten apparaten optimaal werken, elkaar complimenteren en versterken.


 

Geavanceerd aansturen van verbruikers, laadpalen en thuisbatterijen.

Het LUKA energie management systeem wordt in je zekeringkast geplaatst. Hij kan via je lokale computernetwerk communiceren met de verschillende apparaten en componenten. Op het touchscreen of via de app volg je verbruik en injectie op.

Oplaadpunten Eve Single Pro Alfen wit thuis zoom_.jpg
 
Solar panels

VOLG JE VERBRUIK EN INJECTIE OP

Het LUKA energie management systeem is verbonden met de Digitale Meter van Fluvius. Je ziet je actuele verbruik en injectie en kan grafieken opvragen van de voorbije dag, week, maand en jaar.

Het injectietarief, wat is dat eigenlijk?

Bij het systeem met injectietarief wordt de elektriciteit die je van het net haalt en die je op het net injecteert apart gemeten. Dit in tegenstelling tot het systeem van de teller die achteruit draait (waarbij de elektriciteit die je op het net zet afgetrokken wordt van de elektriciteit die je van het net haalt).

MAXIMALISEER JE EIGENVERBRUIK

Sinds het afschaffen van de terugdraaiende teller is het belangrijk dat je zoveel mogelijk opgewekte energie zelf verbruikt of opslaat in een thuisbatterij, een voertuig of bijvoorbeeld een warmwatervat.


Van zodra je Energy Management Systeem injectie meet zal het bijvoorbeeld je boiler op een hogere temperatuur zetten.

Zonnepanelen op het dak
Electric Car Opladen van de batterij

BEPERK VERBRUIKSPIEKEN

Vanaf 1/7/2022 zal het distributietarief voor een groot deel door je maandelijkse verbruikspiek bepaald worden. Je Energy Management Systeem houdt je verbruik in de gaten en zal het verminderen om je vooraf ingestelde limiet niet te overschrijden. Dat kan door bijvoorbeeld je elektrische auto trager te laten opladen of je warmtepomp tijdelijk te pauzeren.

MAAK GEBRUIK VAN DYNAMISCHE TARIEVEN

Sinds 2021 kan je als bedrijf of particulier met je energie leverancier een dynamisch contract afsluiten je betaalt dan de uur-prijs i.p.v. een vaste maand- of jaarprijs.
Hoe meer hernieuwbare energie er in onze energiemix zit hoe groter de schommelingen op vraag en aanbod worden. Het gevolg is grote schommelingen gedurende de dag op de elektriciteitsprijs. Je Energy Manager kan er dan voor zorgen dat de thuisbatterij en de batterij van je elektrische auto opgeladen worden aan lage (zelfs negatieve!) prijzen en je ontlaadt de thuisbatterij bij de hoogste tarieven.

graphs-Dynamic-NL_engie.png
Satellite

REAL-TIME DATA

LUKA is verbonden met het internet en verzamelt gegevens die het gebruikt om de juiste beslissingen te nemen.
De day-ahead prijzen bij je energieleverancier bijvoorbeeld of de zonnekracht, bewolking en temperatuur van de komende dagen.

 
foto-bericht-knx-professionals-logo.jpeg

KLAAR 
VOOR DE
TOEKOMST

CDI-projects gebruikt KNX als communicatiestandaard tussen de verschillende componenten.


KNX is de werelwijde standaard voor gebouw automatisering. Je bent hierdoor altijd op de toekomst voorbereid en niet afhankelijk van dezelfde installateur.

Indien er componenten geen rechtstreekse KNX-aansluiting hebben plaatsen we een gateway die het toestelprotocol vertaalt naar KNX.

 

PREMIE FLUVIUS

Premie sturing elektrische warmte

Dankzij de komst van de digitale meter, kunnen gezinnen op een efficiënte manier hun warmte- en elektriciteitsverbruik regelen aan hun noden. Heel wat gezinnen verwarmen elektrisch in de vorm van een warmtepomp, warmtepompboiler, elektrische boiler of een accumulatieverwarming. Door de installatie van een sturingsapparaat kan je je elektriciteits- en warmteverbruik zoveel mogelijk afstemmen op je eigen productie (bijvoorbeeld via zonnepanelen), en/of het vermijden van piekmomenten. Voor de aankoop en de plaatsing door je installateur van dat sturingsapparaat, heb je recht op een premie.

fluvius-logo-og.png
 

COMPATIBILITEITSLIJST TOESTELLEN

** koppeling reeds gerealiseerd bij een van ons klanten

LAADPALEN

  • Alfen Pro-line** en S-line** met LOAD-BALANCING enabled (MODBUS)

  • Mennekes AMTRON Xtra/Premium/Professional** (MODBUS)

  • Mennekes Amtron Compact** (relaiscontact)

WP BOILERS

  • Vaillant aroSTOR** (SmartGrid contact)

WARMTEPOMPEN

  • Vaillant aroTHERM** (SmartGrid contact)

  • Dainkin Altherma** (KNX interface)

 

CDI-PROJECTS

Wil je een afspraak maken om over je energiemanagement of domotica project te spreken? Of wil je onze showroom eens bezoeken om alle mogelijkheden te zien? Altijd welkom!

Stationsstraat 23
9840 De Pinte
Belgium
+32(0)476 98 30 03
Info@cdi-projects.be

Thanks for submitting!